Carlton Review – Rover Expandable Spinner 66

Dit keer in de koffer review rubriek, een nieuwe koffer die nog niet zoveel van de wereld gezien heeft maar zijn naam meer dan waar heeft gemaakt.

Deze review gaat over de koffer van Elisabeth, een liefhebber van Italië die ieder jaar terugkeert naar haar geliefde strandplek, Rimini.  Nadat ze eerder een grote koffer had die niet aan de eisen voldeed schafte Elisabeth een paar jaar terug een Carlton koffer aan, de Carlton Rover Expendable 66cm Navy.

Eigenschappen

Voor Elisabeth was het belangrijk dat haar nieuwe koffer voldeed aan waar het haar oude koffer in ontbrak. De koffer moest dus 4 flexibele wieltjes hebben, makkelijk te vervoeren en goede ritsen hebben. Haar eerdere koffer had ritsen die snel stroef werden, was te groot waardoor de bagage begon te schuiven en had maar 2 wieltjes. Uit eerdere ervaring wist Elisabeth dat een koffer zonder TSA-slot open gebroken kon worden en harde koffers waren vaak gedeukt teruggekomen op de bagageband. In de oude V&D vond ze deze Cartlon en na een kort testrondje bleek die aan alle eisen te voldoen.

In de omgang

Omdat het voor Elisabeth belangrijk was dat ze in haar eentje de koffer kan verplaatsen koos ze voor de makkelijke 360 graden wieltjes, zo kan de koffer achter je aan getrokken worden maar ook vooruit geduwd. Meestal vertrekt ze vanaf Schiphol naar Bologna en pakt de trein of taxi naar het hotel. Er moet dus een hoop gesleept worden met de koffer en het extra handvat aan de zijkant is dan ook ideaal, de koffer kan zo makkelijk in de auto en trein geladen worden. Het formaat is ook perfect voor een vakantie van 2 weken, alles wat mee moet past erin en als er op de terugweg teveel is geshopt gaat het uitbreidbare vak open en duwt Elisabeth de koffer goed aan. Tot nu toe is alles mee terug gekomen. Het inpakken gaat prima, de koffer heeft een vak in de deksel waar boekjes en andere klein spul in kan en een handig riempje die de bagage bij elkaar houdt. De voorkant van de koffer heeft een gedeelte voor de reispapieren en een extra vakje onderin waar je bijvoorbeeld je paraplu of een sjaal in kan opbergen.

Prijs/Kwaliteit

80 euro is natuurlijk niet veel geld voor een koffer die op alle vlakken precies doet wat ervan verwacht wordt. Elisabeth heeft haar vorige koffer 10 jaar gebruikt en hoopt dat deze minstens net zo lang meegaat. Dan is het de aankoopprijs meer dan waard. Kwalitatief zitten de Carlton koffers goed in elkaar en met één vakantie per jaar moet het zeker haalbaar zijn de koffer een aantal jaar te gebruiken. Het enige nadeel wat ze aan de koffer kon ontdekken was het uiterlijk. De koffer heeft natuurlijk een redelijk onopvallende kleur waardoor het noodzakelijk is iets kenmerkend aan de koffer te bevestigen. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen met een bagagelabel of kofferriem.

Eindconclusie: kopen of niet?

Elisabeth is zeer tevreden over de koffer. Het lopen gaat zo soepel en makkelijk, erg zwaar is hij ook niet en de handvatten zijn stevig. Deze Carlton Rover is dus een dikke aanrader en mag nog een paar jaar mee naar Italië!

Wil je meer reviews lezen over onze eigen ervaringen en favoriete koffers?