5 afwegingen bij de aankoop van een koffer

Vraag je je af waarop je moet letten bij de aankoop van een koffer? WelkeKoffer.nl zet vijf belangrijke afwegingen voor je op een rijtje.

Hoeveel liter inhoud?

Een gemiddelde koffer heeft een inhoud van ongeveer 80 a 90 liter. Wanneer je echter een lange reis wilt gaan maken of simpelweg altijd veel wilt meenemen dan raden wij aan om een koffer met minimaal 110 liter inhoud te kopen. Voor handbagage geldt dat een normale inhoud ongeveer 35 liter groot is. Let echter wel op het maximaal toegestane gewicht en afmetingen.

Koop je koffers bij een van deze aanbieders

Kofferset of losse koffer?

Een afweging bij de aankoop van een koffer is: koop je een losse koffer of schaf je gelijk een set aan? Voor gezinnen is het vaak voordeliger om een kofferset te kopen, aangezien de leverancier meestal een korting op de eindprijs geeft. Maar ook voor mensen die alleen reizen kan een set interessant zijn. Je bent hiermee immers gedekt voor vrijwel alle type reizen; van een weekendje weg (handbagage) tot een lange reis (meerdere koffers).

Welke kleur past bij jou?

Grijs, blauw, zwart? Vergeet echter niet dat er ook veel andere kleuren koffers zijn. Zo hebben diverse leveranciers felle kleuren als lime groen, roze, paars en zelfs champagne kleurig. Of het bij je past is een vraag, feit is wel dat een bijzondere kleur het vinden van je koffer op de bagageband vereenvoudigd.

Hoe vaak ga je de koffer gebruiken?

Wanneer je een keer per jaar de koffers gebruikt, is het wellicht wat minder noodzakelijk om een erg dure koffer te kopen. Uiteraard geldt ook voor koffers dat veelvuldig gebruik de levensduur verkort. Bekijk daarom goed hoe lang je wilt dat de koffer meegaat en hoe vaak je deze wilt gebruiken. Voor een jaarlijkse vakantie bijvoorbeeld kunnen wij de Samsonite koffers of American Tourister koffers prima aanraden. Wanneer je vaker per jaar gaat reizen is een TITAN goed om te overwegen.

Wieltjes

Veel mensen vergeten bij de aankoop van een koffer eens goed naar de wieltjes van de koffer te kijken. Goede wielen zijn bij echter bijzonder belangrijk voor het gebruiksgemak. Je wilt er natuurlijk niet pas op vakantie achter komen dat je koffer erg lastig te vervoeren is. Onze voorkeur gaat uit naar een wielbasis met vier wieltjes, zoals het geval is bij diverse trolleykoffers en spinners. Ook is een wat hogere wielophanging prettig bij het vervoer door een stad. Met name Rimowa koffers hebben een goede reputatie op dit gebied.

De top 6 meest verkochte koffers