De 4 meest extreme items aangetroffen in koffers

Of het nu een bijzondere diersoort is of veel geld, er zijn verschillende voorbeelden van extreme en bijzonders items die worden aangetroffen in koffers. Dagelijks worden de koffers van miljoenen passagiers gecontroleerd tijdens de douanecontrole op bijvoorbeeld een vliegveld. Hieruit komen een aantal verhalen over bijzondere vondsten in bagage naar boven. Welkekoffer.nl selecteert speciaal voor jou de 4 meest extreme items die gevonden zijn.  

#1 Tijger jong

Wellicht denk je een aantal dieren aan teExtreme-inhoud-koffer-2 treffen in dit artikel, dat klopt. Maar verwacht je dan ook een tijger jong? Dit bijzondere dier werd namelijk gevonden in de koffer van een Thaise vrouw op de luchthaven van Bangkok. Bedwelmd door medicijnen, lag het beestje verstopt tussen stoffen speeltijgers.

De vrouw werd direct opgepakt en voor vier jaar achter de tralies gestopt. Naast dit tijger jong, komt het relatief vaak voor dat mensen dieren smokkelen in koffers. Een Duitse man die naar Nieuw-Zeeland wilde vliegen, werd in 2010 opgepakt omdat hij 44 kleine hagedissen in zijn onderbroek had zitten, echt waar!

#2 Snowden

De Amerikaanse NSA zit nog steeds achter zogenaamde klokkenluiders aan waarvan Edward Snowden de bekendste is. In augustus 2013 werd de partner van onderzoeksjournalist Glenn Greenwald vastgehouden op het vliegveld Heathrow. Zijn laptop, memory sticks en mobiele telefoon werden inbeslaggenomen. Greenwald heeft via Snowden de beschikking gekregen over duizenden bestanden met daarin de afluisterpraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA. De Londense politie zei later dat het materiaal, gevonden op de eigendommen, ‘extreem gevoelig’ en ‘levensbedreigend’ zou zijn.

#3 96 miljard euro

Een koffer met een inhoud van ongeveer 96 miljard euro gevonden tijdens een controle. Dat is de vangst van een inbeslagname door de Italiaanse douane in Chiasso (Italië). Maar dat past toch helemaal niet in één koffer, die zin spookt nu ongetwijfeld door je hoofd. Het klopt, de waarde werd namelijk bepaald door Amerikaanse staatobligaties. Twee Japanners probeerde deze in 2009 Zwitserland in te smokkelen. In eerste instantie dachten de Italiaanse autoriteiten dat het grootste deel van de vangst niet vals was. Later werd echter alsnog vastgesteld dat het om nagemaakte exemplaren ging.

#4 Plutonium

Als vierde en misschien wel de meestExtreme-inhoud-koffer-3 extreme vondst, werd in 1994 op het vliegveld van München plutonium inbeslaggenomen. Er gingen verschillende verhalen over het motief van deze daad de wereld in. Uiteindelijk werden de daders van Spaanse en Colombiaanse komaf veroordeeld tot een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar. Bijzonder hoe ze het voor elkaar kregen, hoogwaardig plutonium van Rusland naar Duitsland door de lucht in een koffer te smokkelen. Je zal het tegenkomen als douanier.

Zo, dat waren vier extreme items die aangetroffen zijn in koffers. Er zijn ongetwijfeld nog veel meer verhalen te vinden over een bijzondere inhoud van bagage. Zoek zelf ook, voordat je op reis gaat, goed op wat wel en niet vervoerd mag woorden in een koffer als je bijvoorbeeld gaat vliegen. Dit voorkomt een hoop vervelende situaties tijdens je vakantie!