Samsonite cijferslot of TSA slot instellen

Heb je recent een Samsonite koffer gekocht? En wil je weten hoe je het Samsonite cijferslot moet instellen? WelkeKoffer.nl heeft dan voor jou twee goede instructiefilmpjes (via TravelBags.nl) voor het instellen van een TSA slot of een gewoon Samsonite cijferslot.

Samsonite cijferslot instellen

Instellen Samsonite TSA slot

Over de auteur

Fabian

WelkeKoffer.nl heeft een eigen onafhankelijke koffer specialist genaamd Fabian. Hij helpt je bij de keuze voor een bepaalde koffer en beantwoordt tevens alle vragen die er kunnen opspelen bij de aankoop van een koffer. Zijn kennis, affiniteit en ervaring heeft hij opgedaan door al sinds 2012 met de ‘koffer’ bezig te zijn. Daarbij is veel testen, artikelen schrijven, onderzoeken en nog veel meer essentieel om deze specialiteit te waarborgen.

18 reacties

 • Het is mij niet duidelijk waarvoor het sleutelgat dient. Bij de door mij nieuw aangeschafte Samsonite bright lite zaten in elk geval geen sleutels.

 • @Monika, koffers met een TSA slot worden geleverd zonder sleutels. De koffer dient namelijk afgesloten te worden met het cijferslot. Het slot is gemaakt voor de douane in de VS en Canada, waardoor zij indien noodzakelijk zonder schade de koffer kunnen openen.

 • Help netnieuwe samsonite model 2013 gekocht. Dacht code geïnstalleerd te hebben maar… Zit muurvast,koffer geblokkeerd. En nu?

   • Wij hebben pech. Een gewezen medewerker heeft het cijferslot ingesteld en nu zitten we met een gesloten presentatiekoffer. Is er een manier, om dit koffer nog bruikbaar te maken?
    Voor uw oplossing bij voorbaat dank.
    Met vriendelijke groeten,
    A. van Opbergen

  • Ik heb precies hetzelfde probleem, dacht de code te hebben ingesteld maar niet dus, hij zit nu op slot en wat nu????

    • Dit kan zeker. Wanneer je de onderstaande stappen volgt zou het moeten lukken:

     Stap 1: Zet de drie nummers gelijk aan de oude combinatie van het slot.
     Stap 2: Vind de reset-knop (in dit geval het rode schuitje op het slot).
     Stap 3: Duw het schuifje van A naar B en houd deze vast terwijl u de nieuwe gewenste combinatie kiest.
     Stap 4: Laat het schuitje los en duw deze (indien nodig) terug van B naar A.

     De code is nu veranderd.

     Wanneer je de oude code niet meer weet, kan het slot niet meer geopend worden. Het is in dit geval raadzaam om contact op te nemen met het desbetreffende koffermerk om het slot alsnog te laten openen.

     Succes!

 • Op zich geen probleem, gewoon even een half uurtje van 000 tot 999 gaan, dan kom je er de goede code vanzelf tegen!

 • Geweldig helder filmpjes. Met dit filmpje en de instructie van Samsonite bij de F’Lite Young in één keer mijn koffer van een goede cijferslotcombinatie kunnen voorzien. Ontzettend bedankt!

 • Hallo!
  Ik heb een cijferslot ingesteld maar als ik de ritjes verschuift komt er nog een klein gaat. Hoort er bij de ringetjes van de ritjes nog een slotje met een sleuteltje?

 • Beste Fabian mijn dochter heeft een samsonite spinner gekocht en ze is nu al 2 uur bezig om het cijferslot in te stellen. Filmpjes bekeken, maar deze sloten zien er van binnen anders uit. HELP!

  • Hallo Tonia,
   Wat vervelend. Is er inmiddels een oplossing gevonden?
   Ik raad je aan contact op te nemen met de winkel waar de koffer gekocht is. Op veel webshops staan filmpjes en uitleg over het instellen van het slot.
   De Samsonite Spinner hoort aan de binnenkant een rood klepje te hebben. Is dat niet het geval en ziet het slot er dus niet zo uit als op het filmpje dan klopt er wellicht iets niet of is het een nieuwer model. Er zijn verschillende Samsonite Spinner modellen en daarom kan het zijn dat de verkoper je betere informatie kan geven.
   Succes!
   Groeten,
   Nina

Reageer